Kırmızı et ve tavuk fiyatları cep yakıyor!

Son aylarda kırmızı et fiyatlarındaki artışlar cep yakmaya başladı. Kırmızı etteki pahalılık sonrası tavuk etine yönelen vatandaşlar ise yeni bir şokla karşılaştı. Tavuk eti fiyatları da yükseldi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaolu, kırmızı et fiyatlarındaki artışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ağaolu, İstanbul’da kasaplarda 15 gün içinde iki kez zam yapıldığını ve 15 Şubat’ta Rekabet Kurumu’na ihbarda bulunduğunu belirtti.

Ağaolu, ithalatı yapılan etin ucuza alınıp pahalıya satıldığını, bunun da et fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu vurguladı. Rekabet Kurumu’nun tespitleri de dikkate alınarak et ithalatının sadece devlet tarafından yapılmasını öneren Ağaolu, Ramazan ayı öncesi temel gıda maddelerinde ciddi fiyat artışlarının görüldüğünü kaydetti.

ET FİYATLARI UÇTU

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte et ve süt ürünleri gibi temel gıda maddelerinde artan fiyatlar endişe ile karşılanıyor. Afyon’da karkas fiyatının kilosu 400 TL’ye ulaşırken, 15 gün önce 350 TL olan kıymanın kilosu İstanbul’da şu anda 480 TL’ye satılıyor. Kuşbaşı etin fiyatı ise 380 TL’den 490 TL’ye yükseldi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir